1 min

Tags in dit artikel

,

De Samsung Galaxy Note 3 is in twee maanden tijd reeds meer dan tien miljoen keer verscheept. Hiermee lijkt deze smartphone zijn voorgangers te overtreffen.

De website Samsung Tomorrow, de officiële blog van de Zuid-Koreaanse fabrikant, meldde vandaag dat de Samsung Galaxy Note 3 (review) lid is geworden van de zogenaamde club van toestellen met tien miljoen of meer verkochte exemplaren. In deze erelijst staan onder andere de voorgangers bestaande uit de Galaxy Note (review) en de Galaxy Note II (review). Uiteraard ontbreken ook alle vier de toestellen uit de succesvolle Galaxy S-lijn niet.

Dat het aantal verscheepte exemplaren van de Galaxy Note 3 inmiddels de tien miljoen is overstegen in twee maanden tijd, betekent vrijwel zeker dat deze derde serie uit de Galaxy Note-lijn beter verkoopt dan de voorgaande eerste en tweede serie. Deze deden er namelijk respectievelijk negen en vier maanden over om tien miljoen keer verscheept te worden. Wel is het zo dat de Galaxy S4 (review) het nog beter deed, met hetzelfde aantal verschepingen, maar dan in de periode van één maand.

De Samsung Galaxy Note 3 is onder andere uitgerust met een Snapdragon 800-chipset die een rekenkracht kan leveren van 2,3 GHz, 3GB aan werkgeheugen, een 5,7 inch beeldscherm met een 1080p-resolutie en een 13 megapixel-camera. Recentelijk is bekendgeworden dat deze smartphone ook in rode en roségouden wijnkleur zal worden uitgebracht.