1 min

Het Amerikaanse patentbureau heeft vandaag de goedkeuring verleend voor een nieuw patent van Apple. Het betreft hier de specifieke techniek voor het fabriceren van een flexibel aanraakgevoelig oppervlak.

Vandaag heeft het Amerikaanse patentbureau een door Apple ingediend verzoek voor een nieuw patent ingewilligd. Het patent beschrijft een techniek waarmee een aanraakgevoelige laag op een gebogen of flexibel oppervlak van een hoogwaardige kwaliteit zoals een beeldscherm kan worden aangebracht.

Bij de huidige manier van produceren kan het voorkomen dat enkele componenten van het aanraakgevoelig flexibel scherm beschadigd raken, doordat deze zeer dun zijn. Het patent beschrijft een wijze waarop dit kan worden voorkomen door middel van het plaatsen van een dun beschermend laagje, op een onderliggende substantie, terwijl deze nog vlak is. Wanneer deze combinatie vervolgens wordt gebogen, blijft deze onderste substantie door het extra laagje beschermd tegen onbedoeld kromtrekken of andere beschadigingen.


Door het toepassen van deze techniek zou het uiteindelijke aanraakgevoelige scherm dunner en nog beter reageren op aanrakingen. Momenteel wordt een aanraakgevoelig flexibel scherm al toegepast door Samsung in de Galaxy Round en LG in de G Flex.

Het is niet bekend wanneer en of Apple daadwerkelijk de gepatenteerde techniek zal gaan toepassen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen in de iPhone of de verwachte iWatch.