1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De microblogdienst Twitter werkt naar verluidt aan een nieuwe functie. Het zal hierbij mogelijk zijn voor gebruikers om hun geplaatste tweet te wijzigen. Wel zouden de mogelijke aanpassingen slechts minimaal zijn.

Het gebeurt regelmatig dat er nieuwe functies voor een website of online dienst worden getest. Doorgaans zal het grootste gedeelte hiervan uiteindelijk nooit het levenslicht zien. Drie interne bronnen beweren dat Twitter hard werkt aan de mogelijkheid om tweets aan te kunnen passen na het plaatsen.

Toch zouden de aanpassingen die verricht kunnen worden minimaal van aard zijn. Te denken valt aan bijvoorbeeld het toevoegen of verwijderen van maximaal twee woorden, of een bepaald aantal tekens. Ook zou een tweet slechts eenmalig gewijzigd kunnen worden. Tevens zou het aanpassen van een tweet enkel voor een beperkte tijd mogelijk zijn.

Mocht de nieuwe functie gerealiseerd worden, dan zou het betekenen dat Twitteraars hun tweets kunnen aanpassen, waarmee bijvoorbeeld typfouten ongedaan gemaakt kunnen worden. Toch wil Twitter voorkomen dat tweets, nadat deze al dan niet onbedoeld populair zijn geworden, plotsklaps door de Twitteraar worden omgetoverd tot een reclameboodschap. Om die reden zal er een beperking worden gesteld aan het aantal tekens dat veranderd kan worden.

Twitter zou werken aan een nieuw algoritme om dit te bewerkstelligen. Volgens de bronnen zou de microblogdienst het ontwikkelen van een dergelijk algoritme binnen enkele weken of maanden afgerond kunnen hebben. Het is niet bekend of en wanneer de nieuwe functie op dat moment ook daadwerkelijk zal worden ingevoerd.