1 min

Het eerste toestel van het Finse Jolla is officieel naar de Benelux komen overwaaien. Deze smartphone, die ook zelf de naam Jolla draagt, biedt met het mobiele besturingssysteem Sailfish OS een alternatief voor Android, iOS en Windows Phone.

Een ruime twee jaar geleden is Jolla ontstaan, nadat een groep ex-werknemers van Nokia besloot om zelf een smartphone te ontwikkelen. Het mobiele besturingssysteem waarop dit toestel zou gaan draaien werd gebaseerd op MeeGo, dat deels door Nokia ontworpen is. Met de naam Sailfish OS biedt dit mobiele besturingssysteem momenteel een volwaardig alternatief voor de huidige dominante besturingssystemen Android, iOS en Windows Phone.

Inmiddels is het eerste toestel uit handen van Jolla in de Benelux en de rest van Europa te verkrijgen. Dit toestel, dat overigens gewoon de naam Jolla draagt, beschikt onder andere over een Qualcomm Snapdragon 400-chipset die tikt op 1,4 GHz, 1GB aan werkgeheugen en 16GB opslagcapaciteit. Het 4,5 inch-beeldscherm van de Jolla beschikt over een resolutie van 540 x 960 pixels. Tevens is de Jolla voorzien van een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en een 2 megapixel-camera aan de voorzijde.

De Jolla wordt geleverd voor een prijs van 399 euro. De levertijd bedraagt volgens de officiële website zo’n drie tot vier weken. De Jolla is online te bestellen via de webshop van het bedrijf.