1 min

Tobit.Software heeft bekendgemaakt dat er in de 100 dagen na de lancering al 15.000 applicaties met de Chayns-dienst zijn aangemaakt. Middels Chayns kan een gebruiker een applicatie aanbieden die data vanuit een Facebook-profiel als content benut. Momenteel is Chayns enkel in het Duits en Nederlands beschikbaar.

Met de gratis dienst Chayns kan men op simpele wijze een native mobiele applicatie maken, welke te gebruiken is op de populairste mobiele besturingssystemen: Android, BlackBerry OS, iOS en Windows Phone. De content voor de app wordt via Facebook ingeladen, het sociale netwerk dient daarmee dus als het ware als een CMS. Gebruikers hoeven zelf niet in het bezit te zijn van een Facebook-profiel.

Dat de dienst gretig aftrek vindt is na het bereiken van een nieuwe mijlpaal duidelijk. Na 100 dagen zijn er al 15.000 applicaties aangemaakt. Sinds 1 december is Chayns beschikbaar in het Nederlands, voor die tijd kon men alleen gebruikmaken van een Duitstalige variant. Het gebruik van Chayns is voor ontwikkelaars gratis, maar voor aanvullende onderdelen wordt wel een bedrag gerekend.

In Duitsland wordt Chayns van Tobit.Software bijvoorbeeld gebruikt door voetbalclub Schalke 04 en de Duitse DJ Sabrina Terence. Tobit.Software merkt echter op dat Chayns juist bedoeld is voor gebruik door kleine partijen, vanwege het gemak om zelf een app te maken en onderhouden.

Als je zelf aan de slag wilt gaan met Chayns, kan je terecht op de website van Tobit.Software.