2min

LG zal volgende week tijdens de CES 2014 een aantal nieuwe Windows 8-apparaten presenteren. Het gaat onder meer om een tablet met een toetsenbord verstopt onder het scherm, een ‘Ultra PC’ laptop en een nieuwe 27 inch alles in één-computer (All-in-One).

Volgende week begint de CES 2014 een van de partijen waarvan weer veel wordt verwacht is LG. Een van de producten die daar te zien zal zijn is een Windows 8 tablet met een 11,6 inch-scherm; de LG 11T740. Opvallend aan deze tablet is dat er onder het scherm een volledig QWERTY-toetsenbord verstopt zit, welke eronderuit geschoven kan worden. Het apparaat is 16,77 millimeter dik en weegt 1,05 kilogram.


Daarnaast zal LG een ‘Ultra PC’ laptop uit gaan brengen; de LG Z940. Het apparaat zal gaan beschikken over een 13 inch-scherm en uitgerust zijn met een Haswell Core i5 processor. De laptop kan uitgerust worden met een SSD van 128GB of 256GB. Het apparaat is slechts 13,6 millimeter dik, heeft een bezel van 4,4 millimeter en weegt 980 gram. Waarom LG de naam ‘Ultra PC’ gebruikt en niet gewoon Ultrabook heeft waarschijnlijk te maken met het ontbreken van een touchscreen, wil een laptop met een 4e generatie Intel processor het label Ultrabook krijgen moet het over een touchscreen beschikken.


Op dit moment zijn er nog geen foto’s beschikbaar van het laatste apparaat dat LG zal gaan presenteren tijdens de CES 2014. Het laatste apparaat is een 27 inch all-in-one computer. LG heeft aangekondigd dat het apparaat de mogelijkheid heeft om te wisselen tussen PC en televisie zonder te hoeven rebooten. Daarnaast heeft de computer de mogelijkheid om gebruik te maken van Picture-in-Picture. Over de specificaties is op dit moment nog niets bekend.