2min

De fusie tussen de Amerikaanse telecomproviders Sprint en T-Mobile lijkt opnieuw een stap dichterbij te zijn gekomen. De beurskoers van Sprint is in vier dagen met bijna 10 procent gestegen. De koers van T-Mobile USA staat op een plus van 2,7 procent in dezelfde periode. Beide telecomproviders weigeren vooralsnog commentaar te geven op de handen zijnde fusie.

Vorige week schreven we al dat de fusie tussen Sprint en T-Mobile bijna rond was. Op basis van de beurskoers van telecomprovider Sprint denken de aandeelhouders daar ook zo over. De koers van het aandeel gaat in rap tempo omhoog, in vier dagen is het aandeel bijna 10 procent gestegen. Sprint is op dit moment de derde telecomprovider van de Verenigde Staten en T-Mobile bezit de vierde plek.

Softbank, de eigenaar van Sprint, zou van plan zijn om een bod te doen op 67 procent van de aandelen van T-Mobile USA die nu in handen zijn van Deutsche Telecom. Hiermee zou Softbank een meerderheidsaandeel bemachtigen in T-Mobile en kan het beide providers laten fuseren. Gezamenlijk kunnen beide telecomproviders een steviger front vormen tegen AT&T en Verizon die op dit moment nog een stukje groter zijn. Naar verluidt zou Softbank 19 miljard dollar willen betalen voor de aandelen van Deutsche Telecom.

Sprint en T-Mobile zouden na een fusie gezamenlijk 53 miljoen klanten hebben, waarmee Sprint de derde telecomprovider van de Verenigde Staten blijft, maar wel een stuk dichterbij de nummer een en twee komt. De tweede telecomprovider van de Verenigde Staten is AT&T met 72 miljoen klanten, de nummer één is Verizon met 95 miljoen klanten. Verizon is sinds kort volledig zelfstandig nadat het Vodafone uitkocht voor 130 miljard dollar.