1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Investeerders zien het op dit moment niet langer zitten om hun geld op Samsung te zetten. Analisten hebben aangegeven dat het vierde kwartaal van 2013 voor Samsung financieel gezien niet goed was, ook de Koreaanse valuta werkt niet mee. Deze twee factoren zorgden er gisteren voor dat de aandelen van het Zuid-Koreaanse bedrijf 5,1 procent in de min doken.

De beursdag werd door Samsungs aandeel uiteindelijk afgesloten met een verlies van 4,59 procent, waarmee het aandeel op het niveau van augustus 2013 terecht komt. Samsung’s aandeel sloot de laatste vijf beursdagen consequent in het rood, waardoor in totaal zo’n 13 miljard euro aan marktwaarde is verdampt.

Analisten zijn negatief gestemd over de financiële cijfers van het laatste kwartaal van 2013, welke Samsung komende dinsdag zal presenteren. Samsung verwachtte zelf eerder een recordwinst van 10,3 triljard won (omgerekend 7,13 miljard euro) te behalen, maar analisten rekenen nu op ongeveer 9,9 triljard won. Dat is omgerekend 6,86 miljard euro.

De verhouding van de won en de dollar is volgens Lee Seung-woo IBK Investments & Securities de grootste reden voor het resultaat. De Koreaanse valuta staat momenteel op de hoogste waarde sinds medio 2008. Dat is voor Samsung een probleem omdat Samsung zijn componenten doorgaans verkoopt voor dollars, welke dan nog ingewisseld moeten worden.

Ook de kleinere marges op OLED-schermen en componenten voor smartphones helpen niet mee.