2min

De Nederlandse telecomaanbieder Hi start vanaf vandaag met de Hi Eindeloos Spotify. Hiermee is een nieuwe bundel geïntroduceerd, waarmee gebruikers voor een maandelijks bedrag van de muziekdienst gebruik kunnen maken, zonder dat er extra betaald dient te worden voor het dataverbruik.

Eind vorig jaar lanceerde het uit Zweden afkomstige Spotify al een gratis variant voor op de smartphone. De muziekdienst wist te melden dat de mobiele applicatie niet lang na deze lancering zo’n viermaal vaker werd gedownload.

Vandaag is bekend geworden dat de virtuele telecomaanbieder Hi, dochteronderneming van KPN, een speciale bundel aanbiedt waarmee het gebruik van Spotify op de mobiele telefoon wordt aangemoedigd. Door het activeren van de Hi Eindeloos Spotify Premium-bundel krijgt de gebruiker van een Hi-abonnement toegang tot Spotify Premium. Het grootste voordeel is dat hierbij geen MB’s van het reguliere abonnement worden gesnoept, tijdens het gebruiken van de Spotify-applicatie. Er bestaat zodoende geen kans dat het datalimiet wordt overschreden door toedoen van Spotify.

De Hi Eindeloos Spotify Premium-applicatie werkt op de mobiele besturingssystemen Android, BlackBerry, iOS en Windows Phone. Een bestaand Hi Spotify-abonnement kan worden omgezet naar de nieuwe Spotify Premium-bundel. Ook een bestaand Spotify Premium-abonnement kan worden omgezet naar de Hi Eindeloos Spotify-bundel. Hiervoor dient het bestaand Spotify Premium-abonnement eerst terug te worden gezet naar de gratis versie.

Hi Eindeloos Spotify Premium wordt aangeboden voor een maandelijks bedrag van tien euro. Overigens is deze dienst voor gebruikers van Hi Eindeloos 4G en Hi Messaging XL al inbegrepen in het abonnement. Voor het gebruiken van de dienst in het buitenland dient overigens wel te worden betaald voor het dataverkeer.