2min

Tags in dit artikel

, ,

Asus is op de CES in Las Vegas op de proppen gekomen met de Transformer Book Duet (TD300). Dit hybride apparaat is in staat om Android en Windows 8 te draaien in zowel de laptopmodus als de tabletmodus.

Twee weken geleden wist Asus al nieuwsgierigheid te wekken door het verspreiden van een promotiefilmpje. Hier werd al duidelijk dat een hybride apparaat betrof dat mogelijk Android en Windows zou kunnen draaien.

Gedurende de keynote die Asus gisteren gaf presenteerde de fabrikant een apparaat dat in staat is om zowel in de laptopmodus als in de tabletmodus Android 4.2.2 of Windows 8.1 (review) te draaien. De Transformer Book Duet (TD300) maakt het wisselen van het besturingssysteem mogelijk via de fysieke Instant Switch-knop of een virtuele knop in de tabletmodus.

De Asus Transformer Book Duet is voorzien van een Intel Core i7-processor en wordt ondersteund door 4GB werkgeheugen. Het afneembare beeldscherm is voorzien van een 128GB SSD, welke kan worden aangevuld met maximaal 64GB extra, middels een SD-kaartje. Het toetsenbord-gedeelte is voorzien van nog eens 1TB op een conventionele schijf. Het scherm meet een diagonaal van 13,3 inch en toont een resolutie van maximaal 1920 x 1080 pixels.


Wanneer het hybride apparaat draait op Android is de beloofde gebruiksduur circa zes uur. Bij het gebruik van Windows is dit circa vijf uur. Asus heeft geen specifieke prijs of lanceerdatum bekendgemaakt. Wel zal de prijs naar verluidt omgerekend circa 514 euro bedragen. De prijs voor de variant met een schermresolutie van 1366 x 768 zou omgerekend circa 440 euro zijn.