2min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft beginnend beveiligingsbedrijf Impermium overgenomen. Het bedrijf specialiseert zich in het bestrijden van spam voor websites. Naar alle waarschijnlijkheid zal Google het bedrijf gebruiken om de beveiliging van Google+ te verbeteren.

Google is op dit moment al een autoriteit op het gebied van bestrijding van spam. Toch heeft de zoekgigant het bedrijf Impermium overgenomen, een bedrijf dat zich op dit gebied specialiseert. Het bedrijf is naar eigen zeggen verantwoordelijk voor de beveiliging van meer dan 300.000 websites. Onder de klanten van Impermium vallen onder andere WordPress, Tumblr, Pinterest, ESPN, The Washington Post en CNN.

Op de website van Impermium is inmiddels een melding te vinden dat het bedrijf geïntegreerd wordt in Google’s bedrijfsvoering. Impermium biedt zijn diensten niet langer aan. Alle content van de website van Impermium is verwijderd, om ruimte te maken voor de melding. Impermium’s CEO en mede-oprichter Mark Risher geeft aan dat hij enthousiast is om samen te gaan werken met "een aantal van de beste misbruikbestrijders ter wereld."

De overname is opvallend, gezien het feit dat Google al erg goed is in hetgeen Impermium doet. Mogelijk heeft het bedrijf achter de bekende zoekmachine het bedrijf van Mark Risher overgenomen om direct een lading beveiligingsexperts aan te nemen. Zij zouden belangrijk werk kunnen verrichten voor de beveiliging van het sociale netwerk Google+.

"Google’s spam- en misbruikteams zijn van wereldniveau en de beste van de industrie. Impermium zou hier goed tussenpassen," aldus Google+’s vice president Bradley Horowitz. Het feit dat juist Horowitz reageert op de overname, wijst erop dat de belangrijkste reden voor de overname is om de beveiliging van Google+ te verbeteren. Was dit niet het geval geweest dan had iemand anders waarschijnlijk een officiële reactie gegeven op de overname.

Op dit moment is nog niet duidelijk wat de overname van Impermium door Google precies inhoudt voor de partijen die klant zijn bij het bedrijf. Mogelijk zullen deze ondergebracht worden bij Google of wellicht zal de beveiliging stopgezet worden. Dit zou betekenen dat deze websites op zoek moeten naar andere bedrijven die de gegevens gaan beschermen.