2min

Tags in dit artikel

, ,

Met het toepassen van een vingerafdruksensor in de iPhone 5S en de HTC One Max lijkt de weg vrijgemaakt voor een massale adoptie van deze technologie. Ook LG zal hier waarschijnlijk in meegaan, door de G3 en G2 Pro van zulke sensors te voorzien.

Dit jaar zal de grens van wat technologisch haalbaar is in een smartphone, wederom worden verlegd. Hierbij valt te denken aan beeldschermen die een 2K-resolutie kunnen weergeven of camera’s die in 4K-kwaliteit kunnen opnemen. Ook zullen steeds meer toestellen worden voorzien van een vingerafdruksensor. Een dergelijke technologie is reeds in de iPhone 5S (review) en de HTC One max te vinden.

Ook de fabrikant LG zal naar verluidt het komende jaar minimaal twee toestellen lanceren die zijn uitgerust met een vingerafdruksensor. Dit zijn de LG G2 Pro en de G3. Volgens een recente berichtgeving van het Zuid-Koreaanse ETNews wilde LG de G2 (review) al van een vingerafdruksensor voorzien. Dat plan werd echter voortijdig van tafel geveegd vanwege tijdsdruk en een onzeker rendement.

Het is niet bekend waar de vingerafdruksensoren geplaatst worden. Bij de LG G2 bevinden zich op de achterzijde al de aan/uit-knop en de volumeknoppen, wellicht kan de sensor net als bij de iPhone 5S in een knop worden verwerkt. De tijd zal leren op welke al dan niet innovatieve wijze de Zuid-Koreaan de vingerafdruksensor in dit toestel zal verwerken.

Naar verwachting zal de LG G2 Pro omstreeks februari worden gepresenteerd, de kans is dus groot dat dit gedurende het Mobile World Congress in Barcelona zal gebeuren. De LG G3 zal met een vermoedelijke lancering in mei wat langer op zich laten wachten.