1 min

Adobe heeft de Photoshop Express-applicatie voor Android een flinke update gegeven. Middels de update neemt Adobe het uiterlijk van de applicatie op de schop en worden er betere bewerkingsmogelijkheden toegevoegd. Wel zijn sommige verbeteringen in de update alleen beschikbaar voor apparaten met Android 4.4 KitKat.

"We hebben er alles aan gedaan om de applicatie betere te optimaliseren. Android-gebruikers kunnen bijvoorbeeld sneller dan ooit afbeeldingen die op een SD-kaart staan bewerken," meldt Manu Anand van Adobe in een blogbericht.

Op functioneel gebied zijn er veel verbeteringen, zo wordt nu gebruikgemaakt van een nieuwe engine om afbeeldingen te renderen, waardoor de snelheid van de app verbeterd is. De engine geeft ook de mogelijkheid om grotere bestanden te bewerken.

Adobe’s nieuwe dienst Revel is na de update ook geïntegreerd in de Photoshop Express-app. Met Revel kan de gebruiker foto’s synchroniseren tussen verschillende apparaten. De mogelijkheden van Revel op Android blijven ten opzichte van iOS nog altijd wat beperkt: Er is geen afzonderlijke applicatie voor Android en gebruikers kunnen foto’s niet sorteren, beheren of in mappen plaatsen.

Adobe’s Photoshop Express voor Android is gratis te downloaden vanuit Google Play.