1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft enkele weken na de update voor de Android-versie van Chrome nu ook de iOS-variant van een update voorzien. Met deze update krijgen ook Apple’s gebruikers de mogelijkheid om hun dataverbruik in te dammen.

Datalimieten zorgen bij sommige gebruikers voor kopzorgen en Google wil graag zijn steende bijdragen door het verbruik iets in te perken. Dat deed de zoekgigant al voor de eigen Android-apparaten, maar nu ook voor Apple’s iOS-toestellen. Dit gebeurt met behulp van een optie waarmee datacompressie kan worden ingeschakeld. Volgens Google kan dankzij deze optie tot 50 procent worden bespaard. De optie is terug te vinden onder ‘Instellingen > Bandbreedte > Gegevensgebruik beperken’.

Ook biedt de Chrome-app na de update de mogelijkheid om pagina’s te vertalen indien ze in een taal zijn geschreven die anders is dan de taal waarin het gebruikte apparaat is ingesteld. Google introduceert ook een nieuw overzicht wanneer een extra tabblad wordt geopend. Hierin worden de meestbezochte websites getoond, plus een grote zoekbalk. Als laatste zijn er ook de nodige bugs geplet.

Chrome 32 voor iOS is te downloaden vanuit de App Store.