2min

Er zijn screenshots uitgelekt van een nieuwe Sony-smartphone met de codenaam Sirius, hierop is te zien dat deze de beschikking krijgt over 4K- en 60 frames per seconde-opname mogelijkheden. Aangezien de Sirius waarschijnlijk ook over een Snapdragon 800 chip gaat beschikken komen deze opname mogelijkheden waarschijnlijk ook naar andere recente Xperia-smartphones van Sony.

Volgens de bron krijgt de Sony D6503 met als codenaam Sirius een Snapdragon 800 chip met 3 GB aan werkgeheugen, een 5,2 inch IPS-scherm met Triluminos-technologie en zal er 16GB aan opslagcapaciteit aanwezig zijn. Veel belangrijker is echter de 20,7 megapixel camera aan de achterzijde die in combinatie met de nieuwe camera apps in staat zal zijn 4K-video’s op te nemen en video’s met 60 frames per seconde.

Sony zou binnen de nieuwe versie van de Xperia UI nieuwe camera-apps hebben ontwikkeld die dit mogelijk maken. Deze nieuwe Xperia UI is toegepast binnen Android 4.4.2. Daardoor is de verwachting dat andere toestellen zoals de Xpera Z1, Xperia Z Ultra en Xperia Z1 compact deze apps en mogelijkheden ook zullen krijgen, zodra de upgrade naar Android 4.4.2 beschikbaar komt.

Voor Sony zou het in elk geval wel in lijn zijn met hun bedrijfsstrategie, aangezien ze ook televisies en camera’s ontwikkelen die 4K-ondersteunen. Ook beschikken de eerder genoemde toestellen allen over een Snapdragon 800 chip die de opname van 4K ondersteund. Iets wat Samsung al bewees met de Galaxy Note 3.

Of en wanneer deze functionaliteit op de Xperia’s beschikbaar komt is moeilijk te zeggen, we verwachten meer nieuws hierover zodra de Xperia Z2 is aangekondigd door Sony, wat waarschijnlijk later deze maand op de MWC gaat gebeuren.

Lees hier onze review over de Sony Xperia Z1.