2min

Aanstaande maandag begint het Mobile World Congress. Houwel we daar de nodige smartphone- en tablet-presentaties van Samsung verwachten, is het bedrijf alvast begonnen. Samsung presenteerde vandaag de Galaxy Core LTE, de opvolger van de Galaxy Core van vorig jaar. Qua specificaties is het toestel ongeveer gelijkwaardig aan de twee jaar oude Galaxy S III.

Samsung presenteerde vandaag een nieuwe midrange-smartphone met de officiële naam Galaxy Core LTE, het gaat zeer hoogstwaarschijnlijk om een betaalbaar 4G-toestel. Het toestel heeft namelijk geen extreem goede specificaties, zo beschikt het over een 4,5 inch-scherm met en qHD-resolutie van 960 x 540 pixels.

Het toestel wordt aangedreven door een dual-core processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz en 1GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit van het toestel bedraagt 8GB, maar is ook uitbreidbaar via een micro SD-kaartje van maximaal 64GB. Het toestel beschikt verder over een 5 megapixel-camera aan de achterzijde en een VGA-camera aan de voorzijde. Video’s opnemen kan aan de achterzijde in maximaal 720p. Qua connectiviteit heeft Samsung redelijk uitgepakt met A-GPS, Bluetooth 4.0, micro USB 2.0, NFC en WiFi b/g/n-ondersteuning. Tot slot is er een accucapaciteit van 2.100 mAh aanwezig.


Het toestel zal in Europa, Azië en Rusland op de markt komen voor een nog onbekende prijs, in het zwart en wit. Hoewel de prijs nog onbekend is kunnen we wel inschatten dat het hier gaat om een betaalbaar 4G-toestel. De naam van het toestel zal in sommige landen Galaxy Core LTE zijn, in andere landen juist weer Galaxy Core 4G. In België en Nederland betreft het waarschijnlijk het laatste.