1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Veel gebruikers met een Facebook-profiel weten het waarschijnlijk niet eens, maar ze hebben ook een eigen @facebook.com e-mailadres. Deze e-maildienst werd in 2010 geïntroduceerd en in juni van 2012 toonde Facebook voortaan het Facebook e-mailadres in plaats van het eigen adres op de profielpagina.

Veel effect hebben de pogingen om de e-maildienst van de grond te krijgen niet gehad. Er zijn maar heel weinig mensen die actief gebruik maken van hun @facebook.com e-mailadres. Dat is dan ook de reden voor Facebook om de stekker uit deze dienst te trekken. Het bedrijf laat in een verklaring weten: "De meeste mensen hebben hun facebook.com e-mailadres nooit gebruikt".

De e-mailadressen blijven voorlopig wel bestaan, maar in plaats van een echte e-mailaccount wordt e-mail binnenkort doorgestuurd naar je privé e-mailadres dat bij Facebook bekend is. Voor de mensen die niet willen dat de e-mail wordt doorgestuurd, is dit ook uit te schakelen.

Voor spammers wordt het echter wel makkelijk om Facebook-gebruikers te mailen. Het laatste stukje van het webadres naar een Facebook.com-profiel (facebook.com/janjansen) is in veel gevallen het e-mailadres, omdat Facebook die automatisch heeft gegenereerd.