1 min

Hoewel Samsung officieel niks heeft bevestigd, lijkt het er sterk op dat er een nieuwe Chromebook van het bedrijf aan zit te komen. Op een persfoto van de laptop is te zien dat Samsung ervoor kiest om de laptop uit te rusten met een achterkant die bekleed is met nepleer, zoals dat ook het geval is bij bijvoorbeeld de Galaxy Note 3.

De afbeelding werd gedurende het weekend op het internet geplaatst via de twitteraccount @evleaks, doorgaans is deze bron zeer betrouwbaar gebleken. We zien op de afbeelding een Samsung-laptop die het Chrome-logo draagt, waardoor het alleen maar om een Chromebook kan gaan.

Opvallend is dat Samsung kiest voor een deksel die bekleed is met nepleer. Samsung voerde dit uiterlijk in met de Galaxy Note 3 (review), maar ook de Galaxy TabPro- en NotePro-series kennen zo’n uiterlijk.

Geruchten melden dat er twee versies van de nieuwe Chromebook op komst zijn waarbij de schermgrootte 11,6 en 13,3 inch bedraagt. Wat er verder voor hardware in de Samsung Chromebook 2 te vinden is, is op dit moment onduidelijk.