1 min

Tags in dit artikel

Samsung heeft zojuist bekendgemaakt dat de Galaxy Core LTE een adviesprijs van 299 euro zal krijgen. De relatief goedkope 4G-smartphone moet in het tweede kwartaal beschikbaar worden gesteld.

Met de Samsung Galaxy Core LTE wil het Koreaanse bedrijf de ondersteuning voor 4G-netwerken ook naar het middensegment van de smartphonemarkt brengen. Zo goed als alle hedendaagse high-end smartphones beschikken over 4G, maar veel goedkopere modellen moeten het nog zonder die ondersteuning stellen.

De Galaxy Core LTE wordt voorzien van een dual-core processor die tikt op 1,2 GHz. Het scherm is 4,5 inch groot en toont 540 bij 960 pixels. Verder is er 1GB werkgeheugen, en 8GB opslagcapaciteit. Dankzij een micro SD-slot kan daar nog eens 64GB aan worden toegevoegd. De camera’s schieten foto’s in 5 en 0,3 megapixels. De smartphone is verder uitgerust met Android 4.2 Jelly Bean.

Samsung stelt de Galaxy Core LTE beschikbaar in de kleuren wit en zwart met een adviesprijs van 299 euro. We kunnen het model in het tweede kwartaal in de winkels verwachten.