1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het op 20 maart de nieuwste versie van DirectX zal presenteren. DirectX 12 wordt gepresenteerd tijdens de Game Developers Conference in San Francisco. DirectX is een API die door ontwikkelaars wordt gebruikt op Microsoft platformen om games en video’s af te spelen.

Het is alweer even geleden dat de vorige grote versie van DirectX werd uitgebracht door Microsoft. De vorige versie stamt alweer uit oktober 2009 en werd tegelijk met Windows 7 geïntroduceerd. Aangezien Microsoft nieuwe DirectX-versies meestal gelijktijdig met een nieuw Windows-besturingssysteem presenteert, is de logische verwachting dat het deze keer niet anders zal zijn. Waarschijnlijk zal Microsoft DirectX 12 lanceren met Windows 9, wat in 2015 wordt verwacht.

Later deze maand zal Microsoft de eerste presentatie over DirectX 12 geven en wordt duidelijk wat er nieuw is en waar Microsoft mogelijk de focus op heeft gelegd. Microsoft geeft zelf aan dat met DirectX 12 het maximale aan prestaties uit een pc, tablet, telefoon en console kan worden gehaald. Op een teaser-website van Microsoft zijn ook de logo’s van AMD, Intel, NVIDIA en Qualcomm Snapdragon te vinden, waaruit we op kunnen maken dat deze partners de nieuwe versie van DirectX 12 ondersteunen.