1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

The Wall Street Journal (WSJ) meldt dat Asus de plannen voor de Transformer Book Duet TD300 in de ijskast heeft gezet. De laptop zou gebruikers de mogelijkheid moeten bieden om te schakelen tussen Android in Windows. Zowel Google als Microsoft zouden echter druk uitvoeren om de ontwikkeling van het product te staken.

De Asus Transformer Book Duet TD300 werd getoond tijdens de CES-beurs, begin januari. Asus blies hoog van de toren over deze laptop, omdat de tablet zowel Android als Windows kon draaien. Vorige week klonken er echter al geluiden dat Asus onder druk van Google staat omdat de zoekgigant het product niet op de markt wil hebben. WSJ meldt dat Microsoft er ook niet blij mee is.

Microsoft zou niet alleen hebben geëist dat de Transformer Book Duet TD300 niet op de markt wordt gebracht, ook de P1801 en P1802 all-in-one’s met twee besturingssystemen moeten uit de winkelschappen. Microsoft zou namelijk een nieuwe regel hebben ingevoerd, waardoor het bedrijf niet langer ondersteuning biedt voor apparaten met twee besturingssystemen.

Opvallend genoeg zou Microsoft zich juist wel hard maken voor smartphones die zowel Android als Windows Phone kunnen draaien.