1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In een video van enkele minuten geeft Google een kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling van de modulaire smartphone. We krijgen onder andere te zien hoe verschillende blokken bevestigd kunnen worden met behulp van een elektromagnetisme.

Het fascinerende Project Ara was ondergebracht bij Motorola, maar na de overname van dat onderdeel door Lenovo zal Google de ontwikkeling blijven overzien. Google wil uiteindelijk een smartphone creëren die slechts 50 dollar hoeft te kosten.

In de video is endo te zien. Dat is een afkorting van het woord endoskeleton, ofwel een intern skelet. Het skelet vormt vakken waarin blokken bevestigd kunnen worden met behulp van elektromagneten die met een app aangestuurd kunnen worden. Dankzij dit ontwerp is het niet nodig om Project Ara te voorzien van een behuizing die de blokken omhult.

Het skelet bestaat in drie afmetingen, het is dus niet mogelijk om de grootte van de smartphone te wijzigen. De kleinste versie biedt ruimte voor zes modules van verschillende formaten, de middelste versie heeft acht vakken, de phablet-variant biedt negen ruimtes. De grootte van de vakken varieert.

Ook wordt in de video een app getoond waarmee de aankoop van een Project Ara-smartphone kan worden gedaan. De app staat de gebruiker op intuïtieve wijze bij in het ontwerpen van een eigen toestel. Uit een gesprek met een 3D-ingenieur is op te maken dat het mogelijk zal worden om de smartphone van een eigen ontwerp en textuur te voorzien.