1 min

Tags in dit artikel

, ,

In tegenstelling tot het overgrote deel van de Lumia-toestellen die Nokia de afgelopen tijd op de markt bracht, heeft het nieuwe topmodel geen ondersteuning voor Glance, of in het Nederlands Glimp. Met deze functie bleef het scherm actief in de standby-mode.

Gebruikers kunnen dankzij Glimp bijvoorbeeld notificaties en de tijd inzien zonder de telefoon te hoeven ontgrendelen. Deze functie is beschikbaar op vrijwel alle Lumia-toestellen die Windows Phone 8 draaien.

Nokia kondigde deze week de Lumia 930 aan, dit is het nieuwe vlaggenschip. Deze smartphone zal echter niet beschikken over de Glimp-functie. Dat is te wijten aan het scherm dat Nokia gebruikt. Het scherm zou geen eigen geheugen hebben waardoor het teveel accucapaciteit zou kosten om de Glimp-functie te laten draaien. De Lumia Icon, welke alleen in de Verenigde Staten is uitgebracht, ontbeert de functie eveneens.

Het AMOLED-scherm in de Lumia 930 wordt geleverd door Samsung. Het is voor Nokia onmogelijk om een andere fabrikant te kiezen, omdat alleen Samsung aan de vraag zou kunnen voldoen. Wel was er de mogelijkheid om voor een LCD-paneel te gaan, waarom Nokia dat niet doet is onduidelijk.

Naast het gemis van de Glimp-functie beschikt de Lumia 930 ook niet over de mogelijkheid om de opslagcapaciteit uit te breiden met een microSD-kaart. De telefoon wordt wel uitgerust met 32GB aan interne opslagcapaciteit.

De Nokia Lumia 930 wordt in juni uitgebracht in Europa. De adviesprijs bedraagt 599 euro. Het is nog onbekend of Nokia de smartphone direct in België en Nederland lanceert.