2min

Uit een analyse van Allestoringen blijkt dat de dienstverlening van Fox Sports in vergelijking met een jaar geleden beduidend verslechterd is en bovendien ook niet aan de internationale norm voldoet. De tegenhangers in Duitsland en Engeland presteren beter, volgens Tom Sanders van Allestoringen.

Op 22 procent van de speeldagen hadden abonnees van Fox Sports last van problemen met de live uitzendingen van de zender, meldt Allestoringen. Hierdoor konden de betalende gebruikers wedstrijden niet of niet in hun geheel bekijken.

In totaal zijn er in 2014 tot op heden 46 speeldagen geweest, waarbij op 10 dagen storingen hebben plaatsgevonden. In totaal werden 6.500 klachten over Fox Sports verzameld tussen 1 januari tot en met 27 april 2014. Een jaar eerder waren er slechts 1.700 klachten over het toenmalige Eredivisie Live, er waren toen ook slechts 2 storingsdagen.

Het meest schrijnende is dat de situatie dus aanzienlijk minder goed is dan eerder: "De kwaliteit van de dienstverlening van Fox Sports is het afgelopen jaar flink verslechterd. Het aantal klachten en het aantal storingen over Fox Sports is grofweg verviervoudigd. Een storingspercentage van 22% is opvallend hoog voor een betaalde premium dienst als Fox Sports. Bovendien scoort Fox Sports Nederland slechter dan zijn internationale zusterzenders zoals Sky in Duitsland en Engeland," zegt Sanders.

Tegenover Techzine geeft Sanders verder aan dat 13 april de slechtste dag was voor Fox Sports, toen werden er 1.871 meldingen gedaan. Tijdens het afgelopen weekend was het ook raak: er werden toen 804 meldingen gedaan en dat was op 13 april na de slechtste dag uit de metingen.

In 44 procent van de gevallen hadden abonnees last van een haperend of blokkerig beeld. 38 procent van de klachten betrof een situatie waarbij helemaal geen beeld kon worden verkregen, nog eens 15 procent meldde de onbereikbaarheid van Fox Sports Go.