1 min

Samsung heeft sinds kort de marketingborden van Terminal 5, het meest drukke gedeelte van vliegveld London Heathrow, overgenomen en omgetoverd tot Terminal Galaxy S5. Het Koreaanse bedrijf kondigde dat met veel bombarie aan, wat Microsoft niet zomaar over zijn kant laat gaan.

Voorheen waren de marketingborden van Terminal 5 het domein van de mobiele afdeling van Nokia, die sinds kort onder Microsoft’s beleid valt. De verschijning van Terminal Galaxy S5 ligt daarom wat gevoelig en Microsoft was klaarblijkelijk niet van plan om de wijziging zonder notie voorbij te laten gaan.

Lumia-toestellen zijn al meermaals de ruimte in geschoten, maar toch leek het Microsoft wel zo gepast om van deze mogelijkheid gebruik te maken om het heelal nogmaals te betreden. De softwaregigant stuurde afgelopen weekend vier Lumianauts naar de terminal, in de veronderstelling dat zij een mooie ruimtevlucht konden maken. Het viel de Lumianauts echter vies tegen.

Al snel werd het de Lumianauts duidelijk dat er geen vluchten naar de ruimte gingen. Volgens Microsoft zijn de Lumianauts over hun teleurstelling heen gekomen nadat ze zich realiseerden dat ze nog altijd een Lumia-telefoon in hun broekzak hebben die "niet van deze planeet" is.