1 min

Volgende week is het zover en gaat het WK in Brazilië van start, voor iedereen die niet zelf de middelen heeft om naar Brazilie te gaan en een kijkje te nemen, biedt Google soelaas: het bedrijf heeft alle twaalf de WK-stations inclusief de omgeving en enkele hoogtepunten uit de speelsteden toegevoegd aan Google Street View. Op die manier kan je zelf door de stadions en omgeving wandelen en een kijkje nemen.

Google heeft net als vier jaar geleden alle WK-stadions toegevoegd aan Google Street View, je kan alle stadions bezoeken en virtueel over het veld heen wandelen. Zoals je wellicht hebt gelezen op andere websites zijn sommige stations nog steeds niet helemaal af en is het een race tegen de klok. Dat blijkt ook uit de afbeeldingen die Google nu online heeft geplaatst. In sommige stadions zijn de bouwvakkers ook op de foto gezet.

Om alle stadions te bekijken kan je op deze pagina terecht, Google heeft in de omgeving van de stadions ook allerlei versierde en beschilderde straten in kaart gebracht, deze zijn hier te vinden.

Nederland speelt de eerste wedstrijd op 13 juni tegen Spanje in stadion Fonte Nova te Salvador. Vervolgens werkt Oranje de tweede wedstrijd af op 18 juni tegen Australië in Estádio Beira-Rio te Porto Alegre. Tot slot speelt Nederland de laatste wedstrijd in de poulefase op 23 juni tegen Chili in stadion SC Corinthians te Sao Paulo.