1 min

De Samsung Galaxy Note 4 zal volgens The Korean Times in meerdere versies op de markt verschijnen. Samsung kiest ervoor om een variant met een gebogen scherm uit te brengen, maar komt ook met een conventioneel model met een plat scherm.

De Samsung Galaxy Note 4 houdt de gemoederen al maandenlang bezig, want mogelijk wordt dat Samsung’s eerste massaproduct uit de smartphonelijn met een gebogen AMOLED-scherm. Een topman van Samsung gaf ook al eens aan dat inderdaad overwogen wordt om de Galaxy Note 4 te voorzien van een gebogen scherm.

Volgens de Koreaanse krant staat het vast dat Samsung met een model met een gebogen scherm komt, maar het gaat hier waarschijnlijk opnieuw om een nicheproduct zoals de Galaxy Round. Dat is wellicht niet zo’n grote verrassing: de productie van buigbare schermen is waarschijnlijk nog niet op zo’n niveau dat een massaproduct kan worden uitgebracht.

De ingewanden van de Galaxy Note 4 bestaan verder onder andere uit een Qualcomm Snapdragon 805- of Exynos-chipset en een 16 megapixel-camera. Het ontwerp van het toestel gaat waarschijnlijk ook op de schop.

Naar verwachting kondigt Samsung de Galaxy Note 4 in september op de IFA-beurs in Berlijn aan. Tijdens die beurs komt het Koreaanse bedrijf vermoedelijk ook met een variant op Google Glass, gebogen Ultra HDTV’s en een reeks andere wearables.

Samsung weigerde te reageren op de beweringen.