1 min

Evan Blass, de beruchte lekker van nieuws over smartphones en tablets heeft weer van zich laten horen. Ditmaal publiceerde Blass een persafbeelding van een toestel dat vermoedelijk de Samsung Galaxy F of Galaxy S5 Prime is.

Op de afbeelding van @evleaks is de verbeterde variant van de Samsung Galaxy S5 (review) zichtbaar. Het gaat om een versie met goudkleurige en witte details, opvallend is ook dat de achterkant eruitziet alsof deze van geborsteld metaal gemaakt is. Het kan net als bij de LG G3 (hands-on) echter ook gaan om een imitatie.

Net als bij eerder uitgelekte foto’s van prototypes lijkt het erop dat de rand rondom het scherm aanzienlijk dunner is dan bij de originele Galaxy S5. Verder wordt ervan uitgegaan dat de Galaxy F/Galaxy S5 Prime wordt voorzien van een Qualcomm Snapdragon 805-chipset, 3GB werkgeheugen en een Quad HD-scherm.

Afgaande op de datum die op het scherm vermeld wordt, zal Samsung het toestel op 12 september presenteren. Dat zou echter een opvallende keuze zijn, omdat dit twee dagen na het aflopen van de IFA-beurs is. De Berlijnse beurs is doorgaans juist een groot evenement voor Samsung.