1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het deze week nog eens 2100 werknemers heeft ontslagen, 747 daarvan kwamen uit de staat Washington waar het hoofdkantoor van Microsoft is gevestigd. Deze 2100 werknemers vallen onder de 18.000 werknemers die Microsoft dit jaar wil schrappen middels een reorganisatie.

In juli maakte Microsoft bekend dat het in totaal 18.000 arbeidsplaatsen wil schrappen dit jaar, daarvan werden er in juli direct 13.000 geschrapt, daar zijn er nu nog eens 2100 bijgekomen. De meeste ontslagen vallen echter aan de kant van het overnomen Nokia. Begin dit jaar werd de overname van Nokia definitief en kreeg Microsoft en er in klap 25.000 werknemers bij, het totaal kwam daarmee op 125.000. Microsoft lijkt me de reorganisatie terug te willen richting die 100.000.

Microsoft geeft zelf aan dat er in alle divisies arbeidsplaatsen worden geschrapt, maar het is duidelijk dat de meeste aan de kant van Nokia vallen. Dit heeft ongetwijfeld ook te maken met het feit dat Microsoft zich voornamelijk wil focussen op de Windows Phone-toestellen en veel andere series in de nabije toekomst het veld moeten gaan ruimen. Zo heeft Microsoft de ontwikkeling van de Nokia X-toestellen met Android gestaakt.

Microsoft heeft 1,1 tot 1,6 miljard dollar gereserveerd voor de reorganisatie. De mensen die ontslagen worden krijgen een vergoeding en mogelijk ook begeleiding om elders werk te vinden.