1 min

Microsoft heeft vandaag via een blog bekendgemaakt dat de eerstvolgende BUILD-conferentie wordt gehouden van 29 april tot en met 1 mei. BUILD is speciaal voor ontwikkelaars die software bouwen voor Microsoft-producten. Deze keer zal BUILD voornamelijk in het teken staan van Windows 10.

Microsoft heeft eind september Windows 10 gepresenteerd, de opvolger van Windows 8(.1). Op dit moment kunnen ontwikkelaars en enthousiastelingen het nieuwe besturingssysteem al testen, het gaat hierbij wel om een hele vroege testversie.

Het belangrijkste verschil met Windows 8 is dat het bureaublad met het startmenu uit Windows 7 weer prominenter terugkeren. Wel is het startmenu een beetje gepimpt met Windows 8-tegels. Inmiddels heeft Techzine al een review van de testversie van Windows 10 online staan.

Op BUILD zal de echte presentatie van Windows 10 volgen en zal Microsoft dieper ingaan op de gebruiksmogelijkheden. Er zijn zelfs geruchten dat Microsoft dan de eindversie van Windows 10 zal presenteren, maar dat zijn echt geruchten. De Techzine-redactie verwacht Windows 10 pas in het najaar van 2015.