2min

Tags in dit artikel

,

Google heeft YouTube Music Key aangekondigd. De muziekstreamingdienst van YouTube werd al lang verwacht en is nu te langen leste een feit, hetzij in de vorm van een bèta. Helaas is de dienst in eerste instantie niet in de Benelux beschikbaar.

Met Music Key kunnen gebruikers onbeperkt muziek streamen, zonder tussenkomst van reclame. Daarmee is Music Key vergelijkbaar met diensten als Deezer en Spotify. Het grootste verschil is dat Music Key ook een clip bij de muziek aanbiedt, die dienst is echter ook gewoon in de achtergrond te gebruiken.

Op de website van YouTube zal een aparte sectie verschijnen waarin je favoriete muziek wordt getoond, en waar afspeellijsten worden aangeraden op basis van je smaak. Indien artiesten het toestaan, wordt hun volledige discografie in een overzicht geplaatst, zodat je bijvoorbeeld makkelijk naar hun albums kunt luisteren.

Music Key bestaat uit een gratis en betaald gedeelte. Gebruikers die niet betalen krijgen de mogelijkheid om muziek(video’s) te nuttigen, maar dan wel met reclame. Voor een bedrag van ongeveer 10 dollar per maand wordt de reclame verwijderd en kunnen video’s ook worden opgeslagen voor offline gebruik.

Voor het gebruik van Music Key kan men gebruikmaken van een keur aan apparaten. Er is een web-app, voor Android en iOS zijn er ook zelfstandige apps in de desbetreffende applicatiewinkels te vinden. Windows Phone valt zoals bij Google gebruikelijk is buiten de boot, gebruikers kunnen natuurlijk wel terugvallen op de web-app.

Mensen die tijdens de bètatest al aan de slag gaan met YouTube Music Key, hoeven de komende zes maanden niet te betalen. Na deze periode kost Music Key gedurende eenzelfde periode 7,99 dollar per maand. Helaas is Music Key op dit moment niet beschikbaar in de Benelux, Google begint met Finland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Portugal, Spanje en de Verenigde Staten.