1 min

Volgens het geruchtencircuit is Samsung bezig met de ontwikkeling van een nieuwe 4G-modem die hogere snelheden zal ondersteunen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou de Galaxy S6 van de chip voorzien, waardoor snelheden van 450 Mbps behaald kunnen worden.

De huidige generatie smartphones behaalt via 4G op papier momenteel een maximale snelheid van 300 Mbps. Samsung is van plan om de limiet flink op te hogen met een eigen chip die maximaal 450 Mbps zal ondersteunen. De chip wordt in Samsung’s eigen Exynos-chipsets geïntegreerd.

Samsung’s nieuwe chip maakt gebruik van drie frequentiebanden, waardoor de snelheid verhoogd kan worden. Daarvoor moet het netwerk van telecomproviders natuurlijk wel ook ondersteuning bieden. Waarschijnlijk zal de Samsung Galaxy S6 als eerste voorzien worden van deze nieuwe Cat.10-modem.

Desalniettemin moeten we nog afwachten of Samsung in onze regio de Exynos- of Snapdragon-versie van het toestel uit zal brengen. De modem in de Snapdragon-versie zal dan waarschijnlijk veel minder hoge snelheden bieden, aangezien de specificaties van de Snapdragon 805 en Snapdragon 810 al vastliggen en het daarbij houden op een Cat.6/7-modem die maximaal 300 Mbps ondersteunt.

Zuid-Koreaanse telecomproviders zouden van plan zijn om ondersteuning voor gelijktijdig gebruik van drie frequenties nog deze maand uit te rollen, waardoor in dat land alvast ondersteuning wordt geboden voor de hogere snelheid.