1 min

De financieringsronde voor de Jolla Tablet is ten einde gelopen. Het project heeft uiteindelijk 480 procent van het financieringsdoel behaald en is daarmee een doorslaand succes. Doordat het doel al vroeg werd behaald werden enkele zogenaamde stretch goals toegevoegd, waarvan ook een deel is behaald.

Uiteindelijk heeft Jolla ongeveer 1,825 miljoen euro opgehaald voor de Jolla Tablet. Het initiële doel was een opbrengst van 380.000 euro, waarvoor de tablet in productie zou kunnen gaan. Dat doel werd binnen no-time behaald en daardoor werden later nog enkele doelen toegevoegd.

Zo zou bij het behalen van een financiering van 1,5 miljoen euro ondersteuning voor MicroSDHC-kaartjes worden toegevoegd, waardoor het gebruik van opslagkaartjes met een ruimte van 128GB mogelijk wordt. Bij 1,75 miljoen euro krijgen gebruikers ook de beschikking over een splitscreen-functie. Het derde doel wist Jolla niet te behalen; wanneer in totaal 2,5 miljoen euro werd opgehaald zou ook een Jolla Tablet-variant met ondersteuning voor datanetwerken verschijnen.

Uiteindelijk hebben meer dan 13.000 mensen hun steentje bijgedragen aan de financiering van de Jolla Tablet.