2min

Zoals verwacht heeft LG tijdens de CES in Las Vegas de G Flex2 gepresenteerd. De tweede versie van de gebogen smartphone is volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant in elk denkbaar opzicht beter dan zijn voorganger. Zo is de G Flex2 sneller, biedt deze meer gemak en is het ontwerp meer doordacht.

De G Flex2 is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 810-chipset. Deze chipset bevat een processor met maar liefst acht rekenkernen: vier snelle Cortex A57-kernen die tikken op 2 GHz en vier energiezuinige Cortex A53-kernen met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Het werkgeheugen is net als bij de LG G3 (review) afhankelijk van de opslagruimte, bij de 16GB-versie betreft het 2GB, bij de 32GB-variant wordt het verhoogd naar 3GB. Om de opslagruimte uit te breiden is er ruimte voor een microSD-kaartje.

Het meest bijzondere aan de G Flex2 is dat deze smartphone -net als zijn voorganger- gebogen is. Het scherm heeft een Full HD-resolutie (1080 bij 1920 pixels) en een afmeting van 5,5 inch. De resolutie is een stuk beter dan die van de originele G Flex, deze toonde 720 bij 1280 pixels op een scherm van 6 inch. De LG G Flex2 is ook sterker gebogen dan de originele G Flex.

De camera’s schieten foto’s in 13 en 2,1 megapixel, de primaire camera is ook voorzien van laser autofocus om snel scherp te kunnen stellen. Net als bij de originele G Flex is de achterzijde opnieuw voorzien van een zelfhelende coating. Deze zorgt ervoor dat kleine krasjes hersteld kunnen worden. Ook in dit opzicht zijn verbeteringen doorgevoerd, gemiddeld duurt het nog maar 10 seconden om een krasje te herstellen, terwijl dat bij de originele G Flex nog 3 minuten kostte.

De G Flex2 zal later deze maand in Zuid-Korea in de verkoop gaan en komt op termijn ook in andere markten beschikbaar. Daarover maakt LG later meer details bekend. Het toestel komt beschikbaar in de kleuren rood en zilver. Een adviesprijs zal ook later bekend worden gemaakt.