2min

De afgelopen weken zijn er geruchten ontstaan dat Apple van plan is om dit jaar weer een iPhone met een schermgrootte van 4 inch op de markt te komen. Volgens bronnen uit de productieketen zijn daar vooralsnog geen aanwijzigingen voor.

Met de komst van de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review) had Apple plots twee relatief grote smartphones in het assortiment. De toestellen hebben namelijk schermgroottes van respectievelijk 4,7 en 5,5 inch en zijn daarmee flink groter dan de 4 inch die met de iPhone 5, iPhone 5C en iPhone 5S werd gehanteerd. Maar volgens het geruchtencircuit zou er in 2015 weer een iPhone met een schermformaat van 4 inch uit worden gebracht.

Een andere bron uit de productieketen ziet daar echter nog geen voortekenen van. Apple zou bijvoorbeeld nog geen bestellingen hebben geplaatst die erop wijzen dat een dergelijk apparaat op komst is. Volgens deze bron zou het succes van de iPhone 6 zo overweldigend zijn geweest, dat de uitgave van een kleinere smartphone niet meer hoog op het verlanglijstje zou staan.

Het is hierdoor ook moeilijk te zeggen of een model met een schermgrootte van 4 inch nog wel succesvol zou zijn. De iPhone 6 zit op het randje van handzaamheid: het toestel is voor mensen met gemiddelde handen nog net goed te bedienen met één hand. Heb je kleinere handen, dan is het juist toch hopen op een kleinere variant van de iPhone 6S. Qua aanpassing van software heeft Apple overigens niet zoveel werk, omdat er nog veel iOS-apparaten met een 4 inch-scherm worden ondersteund door het besturingssysteem.