1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Italiaanse onderneming WhatSim heeft een simkaart ontwikkeld waarmee gebruikers over de hele wereld kunnen onbeperkt tekstberichten via WhatsApp kunnen versturen, voor slechts 10 euro per jaar. Het verzenden van audiofragmenten, foto’s en video’s kost wel extra.

Met de WhatSim-simkaart kan men gebruikmaken van de telecomnetwerken van 400 providers, verspreid in 150 landen. Het gebruik van de kaart kost slechts 10 euro per jaar, maar voor het verzenden van audio, foto’s en video’s moet wel extra betaald worden.

Daarvoor biedt WhatSim bundels met punten aan, het is afhankelijk van de route die de content moet afleggen hoeveel punten een verzending van audio, foto’s of video’s kost. In onze regio kan je voor 1000 punten, te koop voor 5 euro, 50 foto’s of 10 video’s verzenden. WhatSim werkt met verschillende regio’s waarin de tarieven verder kunnen oplopen. Dat is op de site van WhatSim te bekijken.

Bij het gebruik van deze simkaart worden andere internetdiensten buiten werking gesteld, het gebruik is puur en alleen gericht op WhatsApp. Het is tevens niet mogelijk om te bellen of sms’en met een WhatSim-kaart. Daardoor is dit initiatief voor veel mensen niet bruikbaar als primaire sim, maar voor mensen die wel eens reizen zou de kaart een mooie optie zijn voor gebruik in een telefoon met ondersteuning voor dualsim.

WhatSim is vanaf eind februari leverbaar.