1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google gaat in een volgende versie van Chrome de manier van scrollen aanpassen, het bedrijf gaat Microsoft Pointer Events integreren in Chrome. Dit zorgt ervoor dat het scrollen een heel stuk soepeler en minder schokkend zal verlopen.

Op dit moment ziet Chrome touch en muis invoer als twee aparte dingen, door gebruik te maken van Microsoft Pointer Events komt daar een eind aan en worden beide manieren van invoer hetzelfde afgehandeld. Dit maakt het vooral voor ontwikkelaars een stuk makkelijker om de invoer te verwerken. Scrollen in Chrome heeft tot op heden nooit echt soepel gewerkt en dat zal straks wel het geval zijn.

Hiervoor maken straks Internet Explorer, Project Spartan, Firefox en nu dus ook Chrome gebruik van Microsoft Pointer Events. In februari werd door de W3C besloten om Microsoft Pointer Events tot standaard te benoemen. Iets wat ongetwijfeld ook de doorslaggevende reden zal zijn voor Google om het toch maar te gaan gebruiken. Of Apple het ook gaat toepassen in Safari is nog onduidelijk.