2min

LG had op zijn website een artikel gepubliceerd over de adoptie van de 8K-schermresolutie. Daarin was ook te lezen dat "Apple later dit jaar een iMac 8K zal introduceren". Het artikel is inmiddels offline gehaald maar het lijkt erop dat de opmars van hogere schermresolutie niet gaat stoppen bij 4K of 5K. Apple zal als een van de eerste 8K gaan ondersteunen.

Vorige jaar introduceerde Apple al de iMac 5K (review), dat leek toen al een iMac te zijn voor de kleine groep mensen met een hele dikke portemonnee, later dit jaar zal de iMac 5K waarschijnlijk worden vervangen door een iMac 8K. De Apple iMac 8K krijgt dan een schermresolutie van 7680 x 4320 pixels, waarschijnlijk op een 27 inch scherm wat neerkomt op 326 pixels per inch.

LG is al jarenlang de vaste leverancier van Apple voor de iMac-beeldschermen, het is dan ook een zeer geloofwaardig verhaal als LG stelt dat Apple aan een iMac 8K werkt. Ook al zijn er tot op heden niet eerder geruchten opgedoken over een dergelijke iMac. De vraag is nu of LG het artikel offline heeft gehaald omdat het artikel niet klopt of omdat LG voor zijn beurt heeft gesproken over de nieuwe iMac. Het laatste klinkt het meest geloofwaardig.

Wanneer we de nieuwe iMac kunnen verwachten is nog volstrekt onduidelijk, aangezien de iMac 5K op 16 oktober 2014 werd gepresenteerd, ligt het voor de hand dat een iMac 8K pas in vierde kwartaal zal worden gepresenteerd. Apple zal de eigenaren van de iMac 5K niet het gevoel willen geven dat ze beter een half jaar hadden kunnen wachten op de iMac 8K. Een tijdsvenster van minimaal een jaar is dan veel logischer.