2min

Microsoft heeft aan Windows Central laten weten dat alle fabrikanten samen aan 96 nieuwe producten werken die op Windows 10 gaan draaien. Deze producten zullen grotendeels deze zomer beschikbaar gaan komen. Als Windows 10 op 29 juli beschikbaar komt zullen er volgens Microsoft ruim 300 producten met Windows 10 beschikbaar zijn.

Voor Microsoft wordt het een hele spannende periode, de lancering van Windows 10 op 29 juli is hoe dan ook een mijlpaal, Windows 10 zal het besturingssysteem worden waarmee Microsoft weer veel gebruikers aan zich weet te binden, of als het minder goed uitpakt, het besturingssysteem dat Microsoft verder in de problemen bracht.

Het geloof dat Windows 10 een succes gaat worden is in elk geval bij alle partners nog wel aanwezig, die maken met zijn allen toch 96 nieuwe producten waar Windows 10 op beschikbaar komt. Volgens Microsoft zullen er op de dag van lancering ruim 300 producten zijn met Windows 10. Daarmee telt Microsoft waarschijnlijk ook producten die in de winkel liggen met Windows 8.1 die nog geüpgraded kunnen worden naar Windows 10.

Microsoft heeft in Windows 10 het beste van Windows 7 en het beste van Windows 8 proberen samen te voegen en één geharmoniseerde omgeving gecreëerd. Verder heeft het goed geluisterd naar de feedback van gebruikers, in totaal hebben ruim vier miljoen mensen een testversie van Windows 10 geïnstalleerd en de mogelijkheid gehad om feedback in te sturen. Microsoft heeft ook aan de ontwikkelaars gedacht, het is straks zeer eenvoudig om een app te creëren die op alle schermformaten werkt met Windows 10. Ook is het mogelijk om bestaande Android en iOS-apps grotendeels te converteren naar Windows 10.

Lees onze meest recente review van Windows 10.