2min

Spotify zou in totaal 526 miljoen dollar opgehaald aan nieuwe investeringen, dat laat The Wall Street Journal weten op basis van anonieme bronnen. Met deze investering kan het bedrijf zich beter gaan wapenen tegen de aankomende concurrentie van Apple Music. Waarschijnlijk gaat Spotify het geld gebruiken om meer content aan te bieden en de omzetgroei op peil te houden.

De Amerikaanse krant is over het algemeen goed geïnformeerd over dergelijke investeringen. Verwacht werd dat Spotify ongeveer 400 miljoen dollar op zou halen, maar het bedrag is een flink stuk hoger uitgevallen. Daarmee is de waarde van Spotify ook fors toegenomen. Vorig jaar september werd de waarde van het bedrijf geschat op 5 miljard dollar, dat is inmiddels opgelopen tot 8,53 miljard dollar.

Ondanks een waarde van 8,53 miljard dollar maakt Spotify nog steeds geen winst. De omzet groeit weliswaar enorm hard en Spotify blijft investeren om de groei op peil te houden. De vraag is alleen wanneer het bedrijf ook zwarte cijfers gaat schrijven. Wereldwijd heeft de dienst volgens de laatste statistieken 60 miljoen gebruikers waarvan er 15 miljoen een betaald abonnement hebben. Deze cijfers zijn echter al weer enigszins gedateerd.

Spotify maakte vorige maand bekend dat het meer soorten media wil gaan toevoegen, zo wil het bedrijf meer gaan doen met video en podcasts. Zo zal Spotify waarschijnlijk binnenkort muziekvideo’s gaan toevoegen aan de dienst. Spotify gaat ook intensief samenwerken met MTV, VH1 en Country Music Television. Deze bedrijven hebben allemaal de nodige muziekprogramma’s. documentaires en interviews op de plank liggen, of deze ook via Spotify verspreidt gaan worden is onduidelijk, maar het behoort tot de mogelijkheden.

Aan het einde van de maand gaat Apple van start met Apple Music, een directe concurrent voor Spotify. Verwacht wordt dat Apple zeer agressief zal gaan concurreren.