The Phone House verdwijnt in België of wordt Proximus Center

De telefoonwinkelketen The Phone House gaat verdwijnen uit het Belgische straatbeeld. De keten is in België niet onafhankelijk zoals in Nederland, maar eigendom van de telecomprovider Proximus. Die heeft nu besloten om een groot aantal winkels te gaan sluiten en een ander gedeelte om te bouwen tot Proximus Centers.

Proximus heeft laten weten dat het van de 39 vestigingen in België er zo’n 14 tot 19 wil sluiten, de rest wordt omgebouwd tot Proximus Center. Voor de werknemers is er goed nieuws, want alle personeelsleden behouden hun baan, degene die nu in een winkel werken die gaat verdwijnen zal worden overgeplaatst naar een winkel die wel behouden blijft.

Proximus ging voorheen door het leven als Belgacom en nam in 2011 de winkelketen The Phone House over in België. Op dat moment verkocht The Phone House ook abonnementen van Base en Mobistar. Dat moest ook zo blijven van de marktwaakhond, maar het telecomlandschap in België is inmiddels fors gewijzigd, waardoor deze eis is komen te vervallen en daar maakt Proximus nu gebruik van. Het gaat verder met minder winkels en verandert de naam The Phone House in Proximus Centers.

In Nederland is The Phone House een onafhankelijke keten en sinds begin dit jaar ook niet meer eigendom van Dixons Carphone uit het Verenigd Koninkrijk. The Phone House Nederland blijft dan ook gewoon bestaan.