1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple heeft een patentaanvraag voor een laptop met een ingebouwde brandstofcel ingediend. Met zo’n accu moet een laptop volgens het Amerikaanse bedrijf dagenlang aan één stuk door kunnen draaien, zonder dat deze hoeft worden opgeladen.

De grootste hedendaagse klacht rondom mobiele apparaten is ongetwijfeld dat de accuduur altijd te kort is. Dit bezwaar gaat op voor onder andere smartwatches, smartphones, tablets en laptops. Met behulp van een nieuwe technologie wil Apple dit probleem tackelen, al zal de gebruiker waarschijnlijk nooit geheel tevreden gesteld kunnen worden.

In de patentaanvraag van Apple, gepubliceerd door het Amerikaanse patentbureau, wordt beschreven hoe een systeem voor een brandstofcel in een mobiel apparaat geïntegreerd kan worden. Aan de hand van zo’n systeem zou een laptop dagen tot weken op één lading kunnen draaien. Het systeem zou volgens Apple weinig extra gewicht opleveren.

Het is overigens niet de eerste keer dat Apple bezig blijkt te zijn met brandstofcellen. In 2011 vroeg het bedrijf al eens een soortgelijke patentaanvraag en afgelopen maart werd een patentaanvraag voor een externe brandstofcel voor mobiele apparaten gepubliceerd.

Apple heeft geen reactie gegeven op de publicatie van de patentaanvraag.