1 min

Facebook heeft besloten zijn eindejaarsopruiming te houden en heeft Riff, Rooms en Slingshot uit de App Store van Apple gehaald. Het bedrijf liet weten dat de functionaliteit van deze apps inmiddels grotendeels in Facebook is geïntegreerd en de apps zelf geen toekomst meer hebben.

Google staat erom bekend dat het enorm veel nieuwe projecten opstart om ze vervolgens in hetzelfde tempo weer de nek om te draaien als ze niet aanslaan bij het grote publiek. Facebook doet dat ook maar in mindere mate, Facebook had het bedrijfje Creative Labs in leven gehouden om kleine apps te ontwikkelen om nieuwe technieken en ideeën meer uit te proberen. Zo ontwikkelde het bedrijfje onder meer de app Slingshot, deze app was een directe concurrent voor Snapchat, maar wist niet door te breken bij het grote publiek.

Facebook is van mening dat Slingshot voldoende tijd heeft gehad om door te breken en nu dat niet is gebeurd wordt de stekker eruit getrokken. Hetzelfde geldt voor Riff, een app om video’s mee te versturen, en Rooms, een alternatieve chatapp.

De echt goede technologie van de apps is verwerkt in Facebook en Facebook Messenger, maar veel functionaliteit is ook simpelweg geschrapt en keert niet meer terug. Het bedrijfje Creative Labs gaat ook zijn deuren sluiten, ook dat experiment komt ten einde. Daarmee gaat Facebook weer iets opgeruimder het nieuwe jaar in.

Facebook bezit naast het eigen sociale netwerk ook nog Instagram, een app die wel wist door te breken, en uiteraard WhatsApp.