2min

Bij HP zijn ze er eindelijk achter dat je zakelijke laptops niet alleen verkoopt met een degelijk ontwerp, Intel vPro en een dockingstation. Het moderne dunne strakke ontwerp van de consumenten-laptops zal ook zijn intrede gaan maken op de zakelijke modellen. HP introduceert op de CES maar liefst vier nieuwe laptops waarvan twee zakelijke modellen.

De HP Elitebook Folio is waarschijnlijk het beste voorbeeld waarbij HP zijn consumenten ontwerp naar de zakelijke markt brengt. Deze nieuwe laptop is met 12,4mm dunner dan een AA-batterij en weegt nog geen kilo. De behuizing is gemaakt van enorm krachtige CNC-aluminium dat door HP uitgebreid is getest. Het scherm is 12,5 inch groot en beschikt over een 4K-resolutie. Het scherm kent geen bezels en beschikt voor 95 procent over het Adobe RGB-gamma, waardoor de kleuren enorm goed zijn. Het scharnier dat HP heeft gebruikt in deze Folio kan maar liefst 180 graden gedraaid worden, waardoor de laptop helemaal plat komt te liggen.

Dat het gaat om een zakelijke laptop blijkt uit de zesde generatie Intel Core M-processor met ondersteuning voor vPro en de aanwezigheid van Windows 10 Pro. Er zijn verder geen ventilatoren aanwezig in het systeem want passieve koeling is voldoende. De accu van het systeem gaat maar liefst 10 uur mee op een volle lading. HP heeft verder samengewerkt met Bang & Olufsen om het meest optimale geluid uit het systeem te halen.

Een prijs en beschikbaarheid is helaas nog niet bekend voor dit model.

HP EliteBook 1040 en EliteBook 800-series

HP heeft daarnaast ook nog andere modellen gepresenteerd, de HP EliteBook 1040 is een nieuwe dunne zakelijke 14 inch laptop en de 800-serie komt op de markt in drie formaten, namelijk 12,5, 14 en 15,6 inch. Deze EliteBooks zijn ook redelijk dun, maar wel wat dikker dan de EliteBook Folio. Dat heeft onder meer te maken met de mogelijke configuraties, er kan worden gekozen uit verschillende Intel Core-processoren uit de zede generatie, waarvan sommige actieve koeling vereisen. Alle processoren zijn voorzien van vPro en de modellen worden allemaal geleverd met Windows 10 Pro. Overige configuratie opties zijn beeldscherm-resoluties zoals; HD, Full HD, QHD en UHD (4K), maar ook is er een ruime keuze in DDR4-werkgeheugen en opslagcapaciteit waarbij HP gekozen heeft voor PCIe SSD’s.


HP heeft in elk geval zijn populaire ontwerp van de consumentenmodellen nu goed weten te vertalen naar de zakelijke modellen. De HP EliteBook 1080 G3 en EliteBook 800 G3-modellen komen beschikbaar in januari vanaf 1199 en 999 euro.