1 min

Mozilla heeft besloten om Firefox niet meer elke zes weken van een update te voorzien, in plaats daarvan gaat het bedrijf elke zes tot acht weken een update uitbrengen voor de browser. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat er soms sneller of soms iets langzamer geschakeld kan worden.

Mozilla laat weten dat het voor het bedrijf zelf handiger is als het in een vakantieperiode bijvoorbeeld wat meer tijd kan nemen voor een nieuwe versie. Aan de andere kant kan het bedrijf gebruikers ook beter bedienen als er een grote update bijna klaar is, om daar nog even op te wachten.

Mozilla wil dit jaar in totaal zeven versies uitbrengen waarvan de eerst volgende op 8 maart. Mozilla introduceert vaak nieuwe features in een nieuwe versie en in de tweede versies erna worden deze vaak geëvalueerd en waar nodig bijgeschaafd.

Daarnaast is het toevoegen van nieuwe features aan browsers minder hard nodig dan een aantal jaar geleden. We zijn jarenlang afhankelijk geweest van Apple, Microsoft en later ook Mozilla. Geen enkele browserfabrikant gaf echter gas om het internet sneller door te ontwikkelen, totdat Google zich ermee ging bemoeien en met de Chrome-browser kwam.

Daarna ontstond een domino effect en zijn alle browserfabrikanten er harder aan gaan trekken en is in een paar jaar tijd HTML5 ontstaan en zijn de standaarden door ontwikkeld. Hierdoor is het internet nu vele malen volwassener dan enkele jaren geleden. Nu lijkt de roep om nieuwe features weer wat af te nemen en krijgen andere technologieën meer voorrang.