2min

Tags in dit artikel

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft HTC twee nieuwe toestellen uit de Desire-reeks aangekondigd. Het betreft de Desire 530 en Desire 825, beide toestellen zijn voorzien van een uniek uiterlijk, doordat HTC gebruik heeft gemaakt van een micro splash-design.

Bij het micro splash-design worden de nieuwe toestellen voorzien van kleine verfspetters, waarbij elk toestel uniek is. De Desire 530 wordt uitgebracht in de kleuren grijs en wit, de Desire 825 wordt alleen in het wit op de markt gezet. Om de toestellen persoonlijker te maken heeft HTC ook snap-on cases en keycords ontworpen.

Desire 530

HTC heeft voor de Desire 530 gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 210-chipset met een quad-core processor die tikt op 1.1 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 1,5 GB, de opslagruimte is 16GB en uitbreidbaar middels een microSD-kaartje. Het Super LCD-scherm heeft een formaat van 5 inch en toont 720 bij 1280 pixels.

De camera’s schieten beelden in 8 en 5 megapixels, de achterste camera is voorzien van een flitser. De Desire 530 is voorzien van HTC Boomsound, ondersteunt 4G-netwerken en draait op Android 6.0 Marshmallow. De smartphone is nog voorzien van de alom bekende micro USB 2.0-poort, kabels passen dus slechts op één manier. De accu heeft een capaciteit van 2200 mAh.

Desire 825

De Desire 825 heeft een Snapdragon 400 aan boord, waarbij de vier rekenkernen op 1,6 GHz. tikken. Dit toestel heeft 2GB werkgeheugen, de opslagruimte is eveneens 16GB en uitbreidbaar. Het scherm heeft een formaat van 5,5 inch, de resolutie is gelijk aan die van de Desire 530. Het scherm zal zodoende minder scherp zijn.

De camera’s schieten beelden in 13 en 5 megapixel, ook hier is de achterste camera van een flitser voorzien. Ook in dit geval is er ondersteuning voor HTC Boomsound en 4G-netwerken, ook in dit geval past de kabel slechts op één manier in de USB-poort. De accucapaciteit bedraagt 2700 mAh.

Beschikbaarheid

De HTC Desire 530 zal medio maart in de winkelschappen belanden, de Desire 825 laat nog tot begin mei op zich wachten. Op het moment van schrijven heeft HTC nog geen prijzen bekendgemaakt.