1 min

Volgens het over het algemeen goed ingevoerde persbureau Reuters gaat Foxconn zijn bod op Sharp verlagen met 100 miljard yen, zo’n 800 miljoen euro. Foxconn doet dit omdat er nog wat lijken uit de kast zijn gekomen tijdens het onderhandelingsproces.

Foxconn deed eerder een bod van 5,65 miljard euro op Sharp. Kort na het bod op Sharp leverde het Japanse bedrijf nieuwe informatie aan bij Foxconn. Uit de informatie bleek dat er nog wat lijken in de kast lagen die de nodige financiële risico’s met zich meebrengen. Wat voor lijken en risico’s dit precies zijn is helaas niet bekendgemaakt, maar het was voldoende reden voor Foxconn om de overname even op pauze te zetten.

Volgens Reuters gaat Foxconn op korte termijn bekendmaken dat het nog steeds interesse heeft in Sharp, maar dat het bod met 100 miljard Yen wordt verlaagd, omgerekend zo’n 800 miljoen euro.

Sharp zal voor het einde van de maand een vergadering houden waarin de beslissing moet vallen over het bod van Foxconn. Veel keuze lijkt het bestuur niet te hebben want Sharp zit in de nodige financiële problemen en heeft een investeerder of overname nodig om te overleven.