2min

Tags in dit artikel

,

IBM heeft vandaag bekend gemaakt dat het 179 miljoen euro steekt in de bouw van een nieuw wereldwijd hoofdkwartier voor zijn Watson Internet of Things. Dat komt te liggen in München, Duitsland, en combineert Watson (de supercomputer die ’s werelds beste Jeopardy-speler onlangs versloeg) met het Internet of Things.

Het is de uitgesproken intentie van IBM om uiteindelijk 2,6 miljard euro te investeren om Watson te integreren met dat Internet of Things. Op dit moment maken al zo’n 6.000 klanten wereldwijd gebruik van de dienst, en dat moeten er vele duizenden meer worden. IBM is van plan om Watson inzichten te verschaffen op basis van gegevens uit miljarden sensoren die zich bevinden in uiteenlopende machines, auto’s, drones et cetera.

In het nieuw te bouwen laboratorium moeten klanten en partners van IBM kunnen samenwerken aan nieuwe innovaties. “IBM boekt forse vooruitgang in zijn pogingen bedrijven de juiste mogelijkheden te bieden om optimaal gebruik te kunnen maken van deze ongelofelijke tijd van technologische transformatie en in het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten die het potentieel hebben de levens van mensen te veranderen“, stelt Harriet Green, wereldwijd hoofd van IBM’s Watson Internet of Things.

“Duitsland staat vooraan in het Industry 4.0 initiatief en door onze klanten en partners uit te nodigen zich bij ons in München te voegen, openen we ons talent en onze technologieën om hen te helpen te leveren op de belofte van het Internet of Things.”

Tussen de klanten van IBM bevindt zich ook het Nederlandse Aerialtronics, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van drones op basis van de mogelijkheden van het IBM-platform. De drones kunnen zich snel naar moeilijk te bereiken plekken verplaatsen en door middel van camera’s, microfoons en uiteenlopende sensoren mensen van de nodige informatie voorzien.