1 min

De afgelopen weken waren er uiteenlopende verhalen over het lot van Twitter. Dat zette zichzelf enige tijd geleden in de verkoop, en zou in gesprek zijn geweest met uiteenlopende partners. Onder andere Google, Salesforce en Disney zouden interesse hebben gehad, maar haakten ondertussen allemaal af. Nu lijkt dat er alsnog gesprekken zijn met het softwarebedrijf Salesforce.

Anonieme bronnen van de New York Times zeggen dat er nog altijd gesprekken plaatsvinden, al is dat in het diepste geheim wegens de grote druk die er vanuit investeerders op Salesforce staat om het bedrijf niet over te nemen. Hoeveel geld er mogelijk in de overname gaat zitten is niet bekend. Wel is er nu dankzij de New York Times een indicatie van hoe Twitter-CEO Jack Dorsey naar de mogelijke overname kijkt.

Dorsey zou in eerste instantie niet blij zijn geweest met een overname, omdat hij bang was dat het bedrijf in losse onderdelen verkocht zou worden. Daardoor zou niet in het belang van Twitter gehandeld worden, wat voor hem van groot belang is. Om die reden zouden de onderhandelaars van Twitter dan ook inzetten op een verkoop waarbij het bedrijf als één entiteit overgenomen wordt.

Op de achtergrond zet het bestuur van Twitter nog altijd in op andere oplossingen. Zo is er nu een strategie waarbij het bedrijf meer focus legt op live evenementen, waaronder videostreaming. De bedoeling is om door die nieuwe strategie meer gebruikers aan zich te binden en weer meer geld om te zetten.