1 min

Tags in dit artikel

, ,

Soms lijkt het wel een beetje een soapserie: de mogelijke overname van het sociale medium Twitter. De dienst staat nu enige tijd te koop en volgens de meest recente berichten waren alle mogelijke partijen voor de overname afgehaakt. Een nieuw bericht suggereert dat Walt Disney Co. alsnog interesse heeft.

Dit wordt gemeld door de site Betaville, dat gerund wordt door voormalig redacteuren van de Daily Telegraph. Het is moeilijk in te schatten hoe realistisch het gerucht dan ook is, maar de site stelt dat Twitter en Disney “nu hard werken aan een deal, nadat ze eind vorige week een prijs afgesproken hebben.” Het overnamebedrag zou gaan om enkele miljarden dollars, maar hoeveel wordt niet gespecificeerd.

De meest recente geruchten wezen ook al op een mogelijke overname door Disney en bedrijven als Google en Salesforce. Die bedrijven zagen echter allemaal af van de aankoop, deels omdat de prijs die CEO Jack Dorsey vraagt vrij fors zou zijn. Disney wilde verder niet geassocieerd worden met het onbeschaafde gedrag op Twitter, omdat het familievriendelijke imago van het bedrijf dan mogelijk aangetast zou worden.

Twitter heeft er op dit moment grote moeite mee winstgevend te blijven. Het bedrijf zou om die reden 300 medewerkers op straat gaan zetten, maar heeft dat nog niet officieel aangekondigd. Tegelijk focust het zich op nieuwe functies, zoals livestreaming van evenementen.